"Italiaanse voetbalbond heeft akkoord met Mancini"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Roberto Mancini (53) lijkt de nieuwe bondscoach van Italië te zullen worden. Meerdere Italiaanse bronnen schrijven vandaag dat de huidige trainer van Zenit Sint-Petersburg een akkoord heeft bereikt met de verantwoordelijken van de Italiaanse voetbalbond.

Volgens onder meer Gazzetta dello Sport en Corriere dello Sport zaten Mancini en bondsvertegenwoordigers Alessandro Costacurta en Lele Oriali maandag twee uur samen in de woning van de coach in Rome. Daar sloten ze naar verluidt een deal over een contract van twee jaar. Mancini zou 4 miljoen euro per seizoen gaan verdienen.

Zenit Sint-Petersburg, de huidige nummer vier in de stand, moet in de Russische competitie nog twee wedstrijden afwerken, tegen Lokomotiv Moskou en Ska-Khabarovsk. Wanneer die achter de rug zijn, zou Mancini terugkeren naar Italië om de onderhandelingen af te ronden en zijn handtekening te plaatsen. Voor 20 mei zou zijn aanduiding officieel worden bekendgemaakt.

Vorig weekend raakte bekend dat Carlo Ancelotti bedankte voor de job. Ook Antonio Conte (Chelsea) en Claudio Ranieri (Nantes) zouden op de shortlist van de federatie staan.

Italië zit zonder bondscoach sinds het vertrek van Giampiero Ventura in november na het mislopen van de WK-kwalificatie in de barrages tegen Zweden. In afwachting van een opvolger is Luigi Di Bagio, oud-speler van Inter en AS Roma, ad interim aangesteld.

Bron: Belga