Quick-Step Floors trekt zonder Belgen naar Ronde van Italië

door
Belga
Leestijd 1 min.

Quick-Step Floors doet het in de 101e Giro zonder Belgen. De Italiaanse sprintbom Elia Viviani start als kopman. Viviani mocht dit seizoen al juichen in de Tour Down Under, de rondes van Dubai en Abu Dhabi en Driedaagse De Panne-Koksijde. De 29-jarige Italiaan neemt voor de vijfde keer deel aan de ronde van zijn land. In 2015 won hij een etappe.

Om Viviani nieuw succes te bezorgen, omringt Quick-Step Floors hem met landgenoten Eros Capecchi en Fabio Sabatini, de Fransen Rémi Cavagna (winnaar van Dwars door Vlaanderen) en Florian Sénéchal, de Deen Michael Morkov, de Duitser Maximilian Schachmann en de Tsjech Zdenek Stybar.

"We hebben een fantastisch eerste deel van het seizoen achter de rug, maar dat is nu verleden tijd. We zijn niet van plan om op onze lauweren te rusten", zegt sportdirecteur Davide Bramati. "De Giro is een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar, een waarin we altijd veel overwinningen hebben behaald. Het is dus normaal dat we heel gemotiveerd aan deze nieuwe uitdaging beginnen. Ons team is een mix van jeugd en ervaring en Elia wordt de volgende drie weken onze leider. Maar dat betekent niet dat we in de andere ritten geen rol willen spelen. We zullen elke kans trachten te grijpen."

De Giro start vrijdag (4 mei) met een tijdrit in Jeruzalem.

Bron: Belga