Jupiler Pro League - Scheidsrechtersbaas Verbist bevestigt: videoref Marchand ging twee keer in de fout

door
Belga
Leestijd 2 min.

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist heeft maandag uitleg gegeven bij de drie tussenkomsten van de Video Assistant Referee (VAR) in de wedstrijd tussen AA Gent en Standard op speeldag 6 van play-off 1. In twee van de drie gevallen ging videoref Yves Marchand de mist in, zo oordeelde Verbist. Scheidsrechter Jonathan Lardot floot op het kwartier geen penalty, ondanks een trekfout in het strafschopgebied. Ook de videoref greep niet in. "Bij een hoekschop zoeken spelers Koutroubis (Standard) en Gigot (AA Gent) elkaar op. In hun duel aan de tweede paal wordt Gigot duidelijk aan het shirt getrokken en naar de grond geduwd. Een VAR-tussenkomst had hier altijd gemoeten", oordeelde Verbist maandag.

Net voorbij het uur kopte Janga de gelijkmaker in doel voor AA Gent, maar Lardot keurde de treffer af omdat de videoref een duwfout had gezien. "Na een voorzet op links van Bronn kopt Janga de bal voorbij Ochoa in doel. Op het moment dat hij kopt, steekt hij zijn armen uit en raakt hij Laifis die achteruit gaat om het duel aan te gaan. Het is hier geen duidelijke duwfout en dus had de VAR niet moeten tussenkomen", zei Verbist.

Tien minuten voor tijd kreeg AA Gent wel een penalty na handspel van Koutroubis op een kopbal van Bron. "Hier wel een terechte tussenkomst van de VAR. Het handspel was duidelijk", aldus de scheidsrechtersbaas.

Videoref Yves Marchand kreeg de wind van voren na zijn wanprestatie. Op vraag van de Pro League besliste Verbist om de ex-scheidsrechter voor de rest van het seizoen op non-actief te plaatsen.

.

bron: Belga