Belgen in het buitenland - Mousa Dembélé valt geblesseerd uit bij Tottenham

Tottenham heeft maandag de 36e speeldag in de Premier Legue afgesloten met een 2-0 zege tegen Watford. Jan Vertonghen was de enige Rode Duivel die de 90 minuten vol maakte voor de thuisploeg. Mousa Dembélé moest in de 63e minuut geblesseerd naar de kant. Toby Alderweireld bleef op de bank. Voor Watford speelde Christian Kabasele een volledige wedstrijd. Dele Alli opende de score in de 16e minuut, Harry Kane legde drie minuten na rust de eindstand vast met zijn 27e van het seizoen. Alleen Liverpool-spits Mohamed Salah doet met 31 goals nog beter. Vertonghen kwam in de 68e minuut nog dicht bij de 3-0, maar trof de paal.

Over de ernst van de blessure van Dembélé, waarschijnlijk een spierblessure, is nog niets bekend. De Rode Duivel kon wel zelf van het terrein stappen.

In de stand blijft Tottenham vierde. De Londenaars naderden wel tot op één punt van nummer drie Liverpool, dat al een match meer speelde.