Jupiler Pro League – Oostende-doelman William Dutoit mag ziekenhuis al verlaten na botsing in Sint-Truiden

Jupiler Pro League - Oostende-doelman William Dutoit mag ziekenhuis al verlaten na botsing in Sint-Truiden

Oostende-doelman William Dutoit heeft zaterdagavond het ziekenhuis van Sint-Truiden al mogen verlaten. Daar moest hij een CT-scan laten maken, nadat hij in de play-offwedstrijd tegen STVV even roerloos was blijven liggen na een botsing. “Positief nieuws. Scans wezen niets uit, wellicht hersenschudding”, tweette KVO. Dutoit moest zaterdagavond op het einde van het duel tegen STVV op een draagberrie van het veld worden gedragen. Even voordien was de doelman kortstondig het bewustzijn kwijt na een stevige botsing met zijn ploegmaat Rocky Bushiri. Die kwam met zijn dijbeen op het hoofd van Dutoit terecht. De doelman werd met een nekbrace afgevoerd naar het ziekenhuis, maar stak bij zijn aftocht wel nog even zijn duim de lucht in richting supporters. De Oostendse en Truiense supporters scandeerden minutenlang zijn naam.
In het ziekenhuis werd nagegaan of er niets meer aan de hand was, maar de CT-scan wees niets uit. “Positief nieuws: William Dutoit heeft zonet het ziekenhuis in Sint-Truiden mogen verlaten. Scans wezen niets uit, wellicht een hersenschudding. Veel beterschap Will”, plaatste KVO zaterdagavond op Twitter.
STVV won de wedstrijd tegen KV Oostende met 4-1. De botsing tussen Dutoit en Bushiri vond plaats in dezelfde fase als de 4-1 van Roman Bezus.

bron: Belga