Komende dagen zijn bewolkt en nat

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag is het wisselend bewolkt met vrij veel middelhoge bewolking. In het uiterste noordwesten van het land verwachten we soms wat lichte regen. Het kwik stijgt tot 14 à 18 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuid tot zuidoost, meldt het KMI. Vanavond en vannacht is het meestal bewolkt met soms wat regen of een bui, vooral in Vlaanderen. De minima liggen tussen 6 en 9 graden in Hoog­-België en rond 10 graden elders. De wind waait eerst zwak uit zuidelijke of uit veranderlijke richtingen. Later wordt hij matig uit het zuidzuidwesten.

Morgen wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met soms wat lichte regen of een buitje. De maxima liggen tussen 11 en 16 graden, bij een meestal matige zuidwestenwind. De nacht van zaterdag op zondag wordt het meestal droog met enkele opklaringen. Plaatselijk is er kans op vorming van een mistbank. Op het einde van de nacht neemt de bewolking vanuit Frankrijk toe. Minima tussen 5 en 8 graden bij een zwakke wind uit veranderlijke richtingen.

Zondag begint de dag bewolkt, maar meestal droog. Vrij snel wordt het regenachtig vanuit de Franse grens. Vanaf de middag neemt ook de kans op onweersbuien toe, vooral in de oostelijke landshelft. Eerst waait er een zwakke veranderlijke wind. Later wordt de wind matig tot vrij krachtig uit oost tot noordoost. De maxima liggen tussen 12 graden in het westen en 20 graden in Belgisch Lotharingen, met waarden rond 16 graden in het centrum.

Maandag is het eerst grijs met regen of buien, bij een matige tot vrij krachtige wind uit zuidelijke richtingen. In de loop van de namiddag wordt het droger en komen er enkele opklaringen. De wind neemt geleidelijk af. De maxima liggen rond 13 graden in het centrum.

Dinsdag en woensdag is het wisselend tot zwaarbewolkt met droge perioden afwisselend met buien. Donderdag en vrijdag krijgen we rustiger weer met opklaringen.

bron: Belga