Weerbericht: prachtig lenteweer niet meteen in zicht

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag is het licht wisselvallig, met afwisselend opklaringen en wolkenvelden die lokaal nog voor een bui kunnen zorgen. Geleidelijk wordt het droog in het noordwesten van het land. Ten westen van de Schelde nemen de opklaringen bovendien toe. Dat meldt het KMI. De maxima schommelen tussen 11 graden in de Ardennen en 15 graden in het centrum. In het binnenland staat een matige westenwind. Aan de kust is ze matig tot vrij krachtig met rukwinden tot 50 km/uur. Vanavond en vannacht is het meestal droog. Brede opklaringen komen voor in het westen en het centrum. In het oosten moet men evenwel rekening houden met meer bewolking waaruit plaatselijk nog een buitje kan vallen. De minima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 9 graden aan zee, met zo'n 8 graden in het centrum. De westelijke wind blijft matig tot lokaal vrij krachtig. Aan de kust kunnen windstoten tot 50 km/uur voorkomen.

Morgen begint met brede opklaringen in het westen en centrum van het land en een wisselende bewolking in het oosten. Een lokaal buitje in de Hoge Venen is niet helemaal uitgesloten, maar desondanks is het overwegend droog. In de loop van de dag groeien de stapelwolken en neemt in het binnenland de kans op buien toe. Aan de kust blijft het droog. De maxima liggen tussen 9 graden in de Ardennen en 15 graden in het centrum. Er staat nog een matige tot soms vrij krachtige westenwind met rukwinden tot 50 km/uur.

Morgenavond zijn er mogelijk nog enkele buitjes in het oosten van het land, maar geleidelijk wordt het overal droog. 's Nachts worden de opklaringen breder. In de tweede deel van de nacht komen er vanaf de Franse grens wat meer middelhoge en hoge wolkenvelden binnendrijven, maar het blijft droog. De minima liggen tussen 3 en 7 graden.

Vrijdag begint nog met droog weer met een wisselende bewolking. In de loop van de dag neemt de bewolking en de kans op enkele buitjes vanaf het westen toe. In het zuidoosten kunnen er in de namiddag nog brede opklaringen voorkomen. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden.

Zaterdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Plaatselijk kunnen nog enkele buitjes vallen, voornamelijk in het westen van het land. De maxima liggen tussen 13 en 17 graden.

Zondag wordt ons weer bepaald door een lagedrukgebied dat onstabiele lucht naar ons land aanvoert. We krijgen soms regen of, mogelijk intense, (onweers)buien. We halen 15 tot 20 graden.

bron: Belga