Politie houdt controleactie in Peterboswijk

Politie houdt controleactie in Peterboswijk

De lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) houdt deze voormiddag een controleactie in de Peterboswijk, die onlangs herhaaldelijk in het nieuws kwam door verschillende incidenten. Dat meldt Het Nieuwsblad en het nieuws wordt bevestigd door de politie Brussel Zuid. Volgens de krant gaat het om een grootscheepse actie en worden niet alleen alle voorbijgangers gecontroleerd maar doorzoekt de politie ook een aantal appartementsgebouwen. De politie meldt evenwel dat het gaat om een controleactie zoals die wekelijks plaatsvindt. De Peterboswijk kwam de voorbije weken en dagen meermaals in het nieuws door verschillende incidenten. Zo opende het Brusselse parket sinds eind december al een tiental opsporingsonderzoeken voor poging doodslag op agenten naar aanleiding van de incidenten waarbij agenten bekogeld werden. In die onderzoeken werd al één verdachte onder aanhoudingsbevel geplaatst maar nadien vrijgelaten door de raadkamer.

Zondagavond werden drie controleurs van de MIVB aangevallen door een groep jongeren. De controleurs kregen daarbij klappen en hun tablet werd gestolen. Maandag werd ook een cameraploeg van de VRT het doelwit van jongeren die stenen gooiden.

Sinds januari heeft het Brusselse parket ook een specifieke aanpak voor de wijk. Voor elk incident moet het parket meteen verwittigd worden en moet het proces-verbaal binnen de 24 uur overgemaakt worden. Al die processen-verbaal worden gecentraliseerd bij éénzelfde magistraat.

bron: Belga