Champions League - Real Madrid doet uitstekende zaak met zege op Bayern München

Titelhouder Real Madrid heeft woensdag een uitstekende zaak gedaan in de heenwedstrijd van de halve finales van de Champions League op bezoek bij Bayern München. Het won met 1-2. De wedstrijd begon niet goed voor Bayern, want al na acht minuten viel Arjen Robben geblesseerd uit. Thiago nam zijn plaats in. Bayern was wel met voorsprong de beste ploeg in de eerste helft, en na een klein halfuur resulteerde dat ook in een doelpunt. Joshua Kimmich (28.) rukte op over rechts, en schoot knap binnen.

Tegen de gang van het spel in kon Real net voor de rust gelijkmaken. Marcelo (44.) kwam met een onhoudbaar gekruist schot, de 1-1 was een feit. Na de pauze brachten de Madrilenen zichzelf in een wel heel interessante uitgangspositie voor de terugmatch. Marco Asensio kon profiteren van dom balverlies van Rafinha en schoot de 1-2 tegen de touwen.

Een verder behoorlijk onzichtbare Cristiano Ronaldo kwam middenin de tweede helft uit het niets met een prachtig gekruist schot, dat voorbij doelman Sven Ulreich ging, maar afgekeurd werd omdat Ronaldo de bal met de arm controleerde. Het bleef 1-2.

De terugwedstrijd in Madrid wordt volgende week dinsdag gespeeld. In de andere halve finale verdedigt Liverpool woensdag een 2-5 voorsprong op het veld van AS Roma.

Real Madrid won de Champions League de afgelopen vier jaar drie keer, voor Bayern is een finale alweer van in 2013 geleden. Toen klopte het Dortmund.