Meerdere maanden geen rechtstreekse treinen tussen Antwerpen en Roosendaal

Meerdere maanden geen rechtstreekse treinen tussen Antwerpen en Roosendaal

Zeker vier maanden lang, van 3 mei tot eind augustus, rijden er tijdelijk geen rechtstreekse treinen tussen Antwerpen en Roosendaal. Dat meldt de NMBS. De treinen op de lijn Puurs-Roosendaal worden beperkt tot Essen. Tussen Essen en Roosendaal legt de NMBS voor die periode een pendeldienst in. Reden hiervoor is een vertraging in het homologatieproces voor gerenoveerd NMBS-materieel in Nederland. Op de verbinding Puurs-Antwerpen-Essen-Roosendaal zet de Belgische spoorwegmaatschappij NMBS vierledige MR-75-motorstellen in. In 2015 werd beslist die vloot van 44 treinstellen volledig te renoveren, “om op die manier het comfort voor de reiziger te verhogen”.

Omwille van veiligheidsredenen moeten gerenoveerde treinstellen opnieuw een officiële toelating krijgen om op Nederlands grondgebied te rijden. Dat is een wettelijk voorgeschreven standaardprocedure.

Dat goedkeuringstraject loopt in Nederland echter vertraging op. Daardoor is er tijdelijk onvoldoende materieel om het volledige traject tot Roosendaal af te leggen.

Vanaf 3 mei wordt daarom de verbinding Puurs-Roosendaal beperkt tot Essen. Tussen Essen en Roosendaal wordt elk uur een pendeltrein ingelegd. De NMBS verwacht dat deze maatregel tot eind augustus zal duren. Het vertrekuur van de L-verbinding Puurs-Roosendaal wordt tussen Antwerpen-Centraal en Essen aangepast, en dit in beide richtingen. Vanuit Essen vertrekken per uur drie treinen richting Antwerpen-Centraal, en omgekeerd.

bron: Belga