Lance Armstrong gaat naar Israël voor start Ronde van Italië

door
Belga
Leestijd 1 min.

Lance Armstrong (46) zal naar Israël afreizen voor de start van de Ronde van Italië (4-27 mei). Dat heeft hij gisteren aangekondigd in zijn podcast Stages. De Amerikaan zal verslag doen van de eerste drie Giroritten. "Iemand vroeg me gisterenavond: 'Ga je de Giro verslaan?' En toen zei ik: 'We gaan naar Israël om verslag uit te brengen over de Giro'", verklaart Armstrong. Eerder liet de Amerikaan verstaan dat hij geen grote rondes zou bijwonen. "Maar de kans om naar Israël te gaan om een iconisch evenement als de Giro te verslaan, is gewoon waanzinnig. We hebben drie dagen om een show te doen, de proloog en de twee daaropvolgende etappes." De Ronde van Italië start dit jaar voor het eerst buiten Europa.

Medio december was er heel wat commotie toen bekend raakte dat Armstrong naar de Ronde van Vlaanderen zou komen. Hij was door Wouter Vandenhaute uitgenodigd als gastspreker op de Tour of Flanders Business Academy. Uiteindelijk zegde de Amerikaanse dopingzondaar af omwille van familiale problemen.

Armstrong is persona non grata in de wielersport sinds zijn dopingbekentenissen bij televisiester Oprah Winfrey in januari 2013. Hij moest zijn zeven Tour-overwinningen na zijn bekentenissen inleveren.

Vorige week kocht Armstrong de rechtszaak van de Amerikaanse overheid tegen hem nog af met een minnelijke schikking van vijf miljoen dollar. Er hing hem een schadeclaim van 100 miljoen dollar boven het hoofd.

bron: Belga