Boudewijn Seapark wacht details nieuw richtlijnen voor dolfinarium af

Boudewijn Seapark wacht details nieuw richtlijnen voor dolfinarium af

Het is nog niet helemaal duidelijk wat de gevolgen zijn van de nieuwe voorschriften van Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) voor het dolfinarium in het Boudewijn Seapark. Het attractiepark in Brugge wacht de details af. Boudewijn Seapark heeft al te kennen gegeven zeker de wet te volgen. Als er aanpassingen nodig zijn dan hebben de Vlaamse dierentuinen een jaar de tijd om die door te voeren. Het attractiepark zorgde de voorbije jaren al voor een reconversie door nadrukkelijker in te zetten op educatie en ook dit jaar zullen de shows meer afgestemd zijn op de natuurlijke gedragingen van de dolfijnen en zeeleeuwen.

Voor dierenrechtenorganisatie, zoals Bite Back, betekenen de nieuwe voorschriften de nakende sluiting van het dolfinarium. “Het feit dat het dolfinarium valt onder de wetgeving die dierentuinen reguleert, is voor ons sowieso al langer betwistbaar en arbitrair”, reageert Bite Back. “Voor ons is het dolfinarium mede door het hoge showgehalte niets meer of minder dan een sedentair circus voor dolfijnen. Maar aangezien het dolfinarium toch als dierentuin wordt aanzien, kan het door de verscherpte voorschriften voor dierenwelzijn toch niet meer voortbestaan.”

Bite Back staat al vijf jaar lang elke laatste zondag van de maand actie te voeren om het laatste dolfinarium van België te sluiten.

bron: Belga