Belgen in het buitenland - Mo Salah speler van het jaar in Premier League, voor De Bruyne

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Egyptenaar Mohamed Salah van Liverpool is zondag verkozen tot speler van het jaar in de Engelse Premier League. Kevin De Bruyne van Manchester City eindigde tweede bij de 45ste Professional Footballers' Association (PFA) Awards. Derde was Engelsman Harry Kane van Tottenham. Mo Salah, op zijn 25ste topschutter in de Premier League met 31 doelpunten, was betrokken bij 54 goals (41 doelpunten en 13 assists) van het Liverpool van trainer Jürgen Klopp dit seizoen. Het team kwalificeerde zich voor de halve finales van de Champions League, waar het met AS Roma strijdt voor een ticket voor de finale.

Kevin De Bruyne, een jaartje ouder dan Mo Salah, kroonde zich kampioen met Manchester City dit seizoen. De Rode Duivel was de draaischijf van de kampioenenploeg. De Bruyne toonde regelmaat en was beslissend voor zijn team: hij speelde in alle competities samen 49 wedstrijden, scoorde 12 doelpunten en leverde 22 assists.

De andere genomineerden waren Duitser Leroy Sané, Spanjaard David Silva (Manchester City) en Spanjaard David De Gea (Manchester United). Sané, nog maar 22, kreeg de prijs voor beste jonge speler van het jaar.

In het Premier League-team van dit jaar staat naast De Bruyne nog een andere Rode Duivel: Jan Vertonghen van Tottenham. Het team bestaat verder uit David De Gea (Manchester United), Kyle Walker (Manchester City), Nicolas Otamendi (Manchester City), Marcos Alonso (Chelsea), David Silva (Manchester City), Christian Eriksen (Tottenham), Mohammed Salah (Liverpool), Harry Kane (Tottenham) en Sergio Agüero (Manchester City).

Eden Hazard blijft zo de enige Belgische voetballer die speler van het jaar werd in de Premier League. Dat gebeurde in 2015, toen hij met Chelsea kampioen werd. Vorig jaar was die eer weggelegd voor een ploegmaat van Hazard, Fransman N'Golo Kanté.

bron: Belga