"Ik kreeg krediet in alle betekenissen van het woord"

In april 2018 opende gespecialiseerd opvoedster Cécilia Ntelo-Wa-Leko de vzw Zarafa, een anders-dan-andere crèche waar zowel dove als horende kinderen terechtkunnen. Naar aanleiding van de Week van het Microkrediet, die microStart in maart organiseerde, kreeg de jonge onderneemster de award 'Micro-ondernemer van het jaar'.
door
Janne
Leestijd 2 min.

Voor Cécilia Ntelo kwam het microkrediet als een geschenk uit de hemel: "In het begin had ik genoeg geld, dankzij de steun van een stichting. Maar toen ik dure herinrichtingswerken moest doen, kwam de architect zijn verplichtingen niet na. Terwijl de – zeer hoge – huur al liep, liepen de werkzaamheden vertraging op. Daarbij kwamen dus ook nog de gerechtskosten in de zaak tegen de architect." Het is op dat moment dat Cécilia bij haar bank, BNP Paribas Fortis, aanklopte. Die raadde haar microStart, de specialist in microkrediet, aan.

Gratis coaching

microStart verleende Cécilia niet alleen een krediet, maar bracht haar ook in contact met Funds for Good, dat haar een renteloze lening voor een derde van het benodigde bedrag gaf. "Daarnaast kreeg ik ook zeer gewaardeerd marketing- en boekhoudadvies en werd ik in contact gebracht met experten, die me hielpen de laatste hand te leggen aan mijn project voor een inclusieve crèche. Uiterst waardevolle gratis coaching. Het geeft voldoening te merken dat iemand in jou en je project gelooft. Kortom, ik kreeg krediet in alle betekenissen van het woord."

Wil je net als Cécilia een afspraak, surf dan naar www.microstart.be

Ontdek de andere getuigenissen van micro-ondernemers op het youtubechannel van microStart.