Luik-Bastenaken-Luik - Dylan Teuns: "Ontgoocheld over deze campagne"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dylan Teuns keert met een wrang gevoel huiswaarts na zijn klassieke campagne. Een zevende stek in de Brabantse Pijl was zijn beste resultaat. "Ik had veel meer verwacht van dit voorjaar", klonk het na afloop van Luik-Bastenaken-Luik waarIN hij 20ste werd. Teuns reed een sterke Parijs-Nice met een tweede plaats in de koninginnenrit en een zesde stek in het eindklassement. Hij hoopte verder te gaan op dat elan in de Ardense voorjaarsklassiekers en wilde zijn derde plaats van vorig jaar in de Waalse Pijl bevestigen, maar met een 25ste stek in de Amstel Gold Race, een 30ste plek in de Waalse Pijl en zondag een 20ste plaats in Luik kan hij niet meteen resultaten voorleggen.

"Tot op la Roche-Au-Faucons zat ik nog mee vooraan, maar daar moest ik echt al heel diep gaan en op de Saint-Nicolas zat ik 'tegen de krampen aan' en was het beste voorbij", blikt hij terug op zijn wedstrijd. "Tot voor la Roche-au-Faucons geloofde ik er nog ergens wel in, in die top tien en hoopte ik daar nog op. Niet op de winst natuurlijk, maar wel op die top tien, dat ik eventueel mijn wagonnetje zou kunnen aanpikken, maar dat lukte niet. Jammer, maar helaas."

"De warmte speelt zeker een rol", vervolgde hij. "Dat was woensdag al het geval en ook nu in deze koers. Ik slaag er niet in om datzelfde gevoel te pakken te krijgen in de benen als in Parijs-Nice of in het Baskenland en dat is ontzettend jammer. Wellicht is het warmte die me parten speelt en dat is zeer jammer. Ik weet het niet, maar ik denk het wel dat het zijn rol heeft gespeeld", wijfelde hij.

"Wat blijft over na deze campagne? Tja, ontgoocheling vooral en we moeten deze campagne zeker evalueren en ik moet hier bepaalde lessen uit trekken", zuchtte hij. "Of ik de ploeg heb teleurgesteld? Ik heb in in de eerste plaats niet voldaan aan mijn eigen verwachtingen, dat is gewoon niet fijn. Tuurlijk had de ploeg meer van me verwacht, gelukkig zijn ze me blijven steunen. Ik hoef me niet te schamen", eindigt hij. "Als je iets minder bent dan de concurrentie, dan is daar niets mis mee, dat kan gebeuren. Maar dit is zeker niet fijn."

bron: Belga