Fed Cup - Ivo Van Aken wil betrokken worden bij aanstelling van zijn opvolger

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ivo Van Aken is geslaagd in zijn missie als kapitein van de Belgische Fed Cup-ploeg: België in de Wereldgroep houden. Zijn interimopdracht zit er op nu. "Op mijn 66e ben ik niet de toekomst", zei de Technisch Directeur van Tennis Vlaanderen.

Na de passage van Dominique Monami die niet goed afliep, hoopt Van Aken dat hijzelf en zijn Franstalige tegenhanger Michaël Dermience betrokken worden bij het zoeken van een nieuwe kapitein. Ondertussen doen enkele namen de ronde, zoals die van Johan Van Herck en Laurence Courtois.

"Van Herck heeft de ervaring, maar de cumul met de mannen lijkt me alleen mogelijk als daar de formule verandert", zegt Van Aken. "Ook Courtois heeft alle capaciteiten, maar ze werkt voltijds voor Tennis Vlaanderen en ik weet of we haar vier weken per jaar vrij kunnen krijgen." Courtois bevestigde al aan Belga dat de post haar interesseert.

Van Aken, die in 2001 al kapitein was en toen met Kim Clijsters en Justine Henin de Fed Cup won, liet ook zijn licht schijnen over de prestaties van Elise Mertens. "Het is moeilijk twee tijdperken met elkaar te vergelijken, maar Elise heeft veel potentieel. Fysiek is ze al honderd procent, en ik denk dat ze binnen een jaar in de top tien kan staan."

bron: Belga