Jupiler Pro League - Eupen en Lierse boeken uitzeges bij STVV en Waasland-Beveren

Eupen en Lierse hebben zaterdagavond in Play-off II driepunters op vreemde bodem veroverd. In groep A won Lierse met 0-1 bij Waasland-Beveren, terwijl in groep B Eupen STVV de baas bleef (2-3). Voor de Oostkantonners was het de eerste zege in de nacompetitie. De eerste helft op Stayen werd gekleurd door twee goed benutte hoekschoppen. Na tien minuten bezorgde Blondelle Eupen de voorsprong, maar ook STVV toonde zich sterk op spelhervattingen. Een kwartier later kopte De Petter de gelijkmaker tegen de touwen. Na rust kwamen de Truienaars snel op voorsprong via een afstandschot van De Sart (51.). Eupen-doelman Niasse ging hierbij niet vrijuit. Maar de thuisploeg kon die voorsprong nauwelijks vier minuten vasthouden. Toyokawa, de held in de slotwedstrijd van de reguliere competitie tegen KV Mechelen, profiteerde van een misverstand tussen De Petter en Steppe om de 2-2 binnen te leggen. En Eupen ging er zelfs nog over. Een eigen doelpunt van De Norre (69.), die een nieuw doelpunt van Toyokawa probeerde te verhinderen, zette de 2-3 op het bord. Raspentino (83.) verzuimde in het slot vanaf elf meter de Eupense zege nog meer glans te geven. Eupen klimt in groep B naar een voorlopige vierde plaats met vijf punten. STVV staat nog steeds tweede met zeven eenheden.

Waasland-Beveren kreeg in eigen huis al snel het deksel op de neus van Lierse. Laurent vloerde na tien minuten een kansloze Goblet. De Pallieters bleven ook in het verdere verloop van de eerste helft de bovenliggende partij en Yagan miste tot twee maal toe de 0-2. Ook na rust kon de thuisploeg niet overtuigen. De zege van Lierse kwam niet meer in het gevaar. De Antwerpenaars blijven met zes punten vijfde en voorlaatste in groep A. Waasland-Beveren is laatste met één punt.