Essers krijgt 3 miljoen euro Vlaamse steun voor plannen op Ford-site

Essers krijgt 3 miljoen euro Vlaamse steun voor plannen op Ford-site

De Vlaamse regering kent 3 miljoen euro steun toe aan transportbedrijf H.Essers voor de bouw van Dry Port Genk op de voormalige Ford-site in Genk. Dat heeft Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters (N-VA) vandaag bekendgemaakt. Vlaanderen werd op 31 december 2015 eigenaar van de terreinen van het voormalige Ford Genk. De Vlaamse regering maakte meteen een plan om samen met de stad Genk en De Vlaamse Waterweg de Ford-site om te vormen tot een nieuwe bedrijvenzone. De ambitie is om er 2.500 nieuwe jobs te creëren.

Vandaag bouwt H.Essers op de plaats van de vroegere fabriek een logistieke chemiesite onder de naam Dry Port Genk. De locatie biedt de mogelijkheid om de chemische goederen naast het klassieke wegtransport ook via het water en het spoor te kunnen aanvoeren en wegvoeren.

Voor de bouw van deze nieuwe site kan H.Essers rekenen op de steun van Vlaanderen. Zo voorziet minister Muyters 3 miljoen euro superstrategische transformatiesteun. Daartegenover staat een totale investering van H.Essers zelf in de site van 80 miljoen euro.

bron: Belga