The North Face maakt T-shirts en tassen met zwerfafval

Bottle Source collectie van The North Face
Foto: The North Face

Nu steeds meer modemerken plastic flessen in hun kleding verwerken, gaat The North Face een stapje verder. Het Amerikaanse label brengt met Bottle Source een nieuwe collectie T-shirts en tassen op de markt die gemaakt zijn van zwerfafval.

Concreet gaat het om plastic flessen die worden ingezameld in drie Amerikaanse natuurreservaten: het Californische Yosemite, Grand Teton in Wyoming en Great Smoky Mountains op de grens tussen North Carolina en Tennessee. Daar zijn al meer dan 70.000 aan kilo achtergelaten plastic flessen ingezameld. Voor elke fles betaalt The North Face 1 dollar, die de reservaten investeren in beerbestendige vuilnisbakken of waterfonteintjes om je fles mee te vullen.

Het kan nog beter

Het klinkt fantastisch, T-shirts en tassen dragen waarvan je weet dat die natuurreservaten terug wat properder maken. Toch krijgt het project ook kritiek. De T-shirts bestaan namelijk uit 40% gerecycleerd polyester (op basis van de plastic flessen) en 60% niet-gerecycleerd katoen. Het project is dus een stap in de goede richting, maar zou nog beter kunnen als The North Face kiest voor organisch of gerecycleerd katoen.

Meer weten? Bekijk het onderstaande filmpje waarin uitgelegd wordt hoe de ingezamelde flessen in kleding worden omgezet.

Thenorthface.com

(sg)