Besiktas-coach Senol Günes krijgt zitje tegen het hoofd, bekerduel gestaakt

door
Belga
Leestijd 2 min.

Besiktas-trainer Senol Günes werd donderdag naar het ziekenhuis afgevoerd nadat hij tijdens de bekerwedstrijd op verplaatsing bij aartsrivaal Fenerbahçe een zitje tegen het hoofd gegooid kreeg. De terugwedstrijd in de halve finales werd daarop in de 57e minuut definitief gestaakt door scheidsrechter Mete Kalkavan. De score was nog 0-0. De heenwedstrijd eindigde op een 2-2 gelijkspel. De 65-jarige Günes werd met bebloed hoofd naar de kleedkamers geleid. Daar werd hij ter plaatste gehecht, waarna hij op een brancard gelegd werd en het met de ziekenwagen richting spoedafdeling ging.

De immer beladen derby tussen Fenerbahçe en Besiktas kende al een incidentrijk verloop. In de eerste helft werd de partij al vijf minuten stilgelegd omdat spelers van Besiktas bij het nemen van hoekschoppen met projectielen bekogeld werden. Besiktas was toen al tot tien herleid. De Portugese verdediger Pepe werd op het halfuur voor een doodschop uitgesloten. Günes kreeg het stoeltje tegen zijn hoofd toen hij één van zijn bankzitters probeerde te bedaren. Tweede doelman Tolga Zengin was in de clinch gegaan met de supporters van Fenerbahçe.

Bij de stadsderby's tussen de drie grote clubs van Istanboel - Fenerbahçe, Besiktas en Galatasaray - geraken de gemoederen steevast oververhit. In september werd er in het eerste treffen van het seizoen tusen Besiktas en Fenerbahçe liefst vijf keer rood en twaalf keer geel getrokken en werden er twee penalty's toegekend. In de heenwedstrijd van hun halve finale was het opnieuw raak, met twee rode kaarten voor Fenerbahçe en één voor Besiktas.

De huidige spanning in de Süper Lig maakt dat ook de supporters nog fanatieker worden. Met nog vijf speeldagen te gaan heeft leider Galatasaray amper één punt voor op Besiktas en Basaksehir en drie op Fenerbahçe.

.

bron: Belga