Tiesj Benoot: "Ik heb gewerkt voor de ploeg"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tiesj Benoot (Lotto Soudal) deed zijn deel van het werk in de finale van de Waalse Pijl en offerde zichzelf volledig op voor de ploeg. Hij werd vandaag uiteindelijk 52e, op 3:56 van de winnaar. "Het was Marc (Sergeant, red) die vanuit de wagen aangaf dat we die kopgroep met Nibali niet mochten laten rijden. Ze waren al ver, er moest iets gebeuren. Tim was kopman, en daarna had je mij en Jelle. Zowel Tim, als Jelle gaf aan zich goed te voelen, dus had ik er geen probleem mee om te werken. Ik denk dat ik het peloton nog twintig à dertig seconden dichter heb gebracht en daar ben ik blij mee. Ze worden derde en zevende, dat resultaat had ik niet kunnen halen en ik ben blij dat ik mijn steentje kon bijdragen. Dit zijn ook echt hun koersen, dan is het logisch dat ik dit werk lever."

Zondag gaf Benoot nog op in de Amstel. "Ja, het gevoel was veel beter dan zondag, maar goed: dat was mijn eerste slechte dag in het voorjaar, dus al bij al was dat niet zo erg. Ik denk dat jullie (de media, red) meer bezorgd waren dan ik. Ik heb al een heel mooi voorjaar achter de rug, reed heel wat finales, al vanaf de koers in Argentinië en ik wil dat onthouden. Zondag volgt met Luik nog één koers, en ik denk dat ik daar nog beter zal zijn dan hier. Daarna gaat de riem er even af, dat zal ook deugd doen."

Wat kan er nog in Luik? "Ik denk dat ik bij de speerpunten blijf van de ploeg, maar dat Tim en Jelle op dit moment over de beste papieren beschikken, daarna kom ik in de pikorde en ik denk dat ik nog wel een rol kan spelen in de finale, als ik me goed voel."

bron: Belga