Dode na motordefect op vlucht New York-Dallas

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een Boeing 737 van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest heeft dinsdag kort na opstijgen in New York een motordefect gehad. Daardoor sneuvelde een raampje, en liet één passagier het leven, zegt de Nationale Vervoersveiligheidsraad (NTSB). Op de beelden van het toestel na de noodlanding op de luchthaven van Philadelphia is te zien hoe delen van de motor, van het type CFM-56, een joint venture van General Electric en Safran, in stukken waren gevlogen. "We denken dat delen van de motor los zijn gekomen", zei Robert Sumwalt, voorzitter van de NTSB, op een persconferentie. Hij zei dat het incident op dit moment als een "motordefect" wordt gekwalificeerd. De romp en een raampje van het toestel raakten beschadigd, zegt de Federale Luchtvaartadministratie in een persbericht, de Amerikaanse luchtvaartregulator.

De luchtvaartmaatschappij Southwest, een van de belangrijkste Amerikaanse maatschappijen, zegt dat het toestel 737-700 144 passagiers en 5 bemanningsleden vervoerde. Vlucht 1380 was opgestegen vanop de luchthaven La Guardia in New York, met bestemming Dallas. Om 11.20 lokale tijd (17.20 uur in België) werd een noodlanding gemaakt in Philadelphia, ongeveer 150 kilometer ten zuidwesten van de plaats van vertrek.

Volgens de eerste informatie was er sprake van een gewonde vrouw, die blijkbaar naast het beschadigde raam zat. Sumwalt sprak van "een dode", zonder te bevestigen dat het om de vrouw ging.

Bron: Belga