Pas vrijgelaten terrorist weer in cel voor plannen aanslag

Pas vrijgelaten terrorist weer in cel voor plannen aanslag

Het federaal parket heeft een 22-jarige Serviër uit Zonhoven laten opsluiten omdat hij in Nederland en wellicht ook in België een terreuraanslag plande. De twintiger was pas in januari onder voorwaarden vrijgekomen na een veroordeling wegens terrorisme, zo meldt Het Laatste Nieuws vandaag. Semir M. had in juni vorig jaar drie jaar cel gekregen omdat hij contact had met terreurorganisatie Islamitische Staat en artikels vertaalde voor een propagandablad. Hij zou ook van plan zijn geweest om naar Syrië te trekken. “Door zijn jonge leeftijd is er nog hoop dat hij iets positiefs kan doen met zijn leven”, zei de rechtbank.

Maar ook na zijn vervroegde vrijlating deed de twintiger gewoon voort, schrijft de krant. Volgens het federaal parket smeedde hij plannen voor een aanslag in Nederland en mogelijk ook in België. De plannen waren naar verluidt nog niet vergevorderd.

Woordvoerder Eric Van der Sypt van het federaal parket bevestigt dat de aanhouding kadert in een terreuronderzoek, maar wil verder geen commentaar kwijt.

bron: Belga