Verstappen maakt meteen excuses aan Vettel: “Heb deze race zelf verprutst”

Verstappen maakt meteen excuses aan Vettel:
Verstappen maakt meteen excuses aan Vettel: "Heb deze race zelf verprutst"

Max Verstappen is na de Grote Prijs van China meteen naar Sebastian Vettel gestapt om zijn excuses te maken voor de touché tussen beide coureurs tijdens de race. De Nederlands-Limburger wilde in zijn Red Bull binnendoor gaan bij de Duitser van Ferrari om de derde plaats terug te pakken, maar hij remde te laat en reed tegen Vettel aan. De bolides spinden. “Ik had geluk dat ik niet uitviel en de race nog kon vervolgen”, zei Vettel na de race. “Hij is naar me toe gekomen om sorry te zeggen”, opende Vettel. “Het was overduidelijk zijn fout. Hij remde te laat en ik snapte niet veel van zijn actie. Er waren nog vijftien ronden te gaan, hij was sneller, dus ik verwachtte hem al en zou hem vermoedelijk geen strobreed in de weg hebben gelegd.” De viervoudig wereldkampioen, die ondanks zijn achtste plaats de leiding in het kampioenschap van de Formule 1 behield, besloot: “Max heeft zelf een podiumplek weggegooid, dat heb ik hem gezegd.”

Max Verstappen wond er kort na de incidentvolle Grote Prijs van China in de Formule 1 geen doekjes om. “Ik heb deze race zelf verprutst.” Hij gaf een zekere podiumplek weg door twee mislukte inhaalacties, die hem beide keren terug naar achteren wierpen.

“Dit had beter gekund, maar ik kan het niet meer veranderen. Ik wilde te snel naar voren”, luidde zijn commentaar. Verstappen lag lange tijd op de derde plek, maar koos bij een onverwachte neutrale fase – veroorzaakt door een crash van de beide Toro Rosso’s – voor een extra pitstop. Vanaf de vierde plaats had hij op vers rubber meer snelheid dan de coureurs voor hem en kon hij de aanval openen op de koppositie. Maar zowel de inhaalactie bij Lewis Hamilton als Vettel mislukte. Hij reed uiteindelijk als vierde over de meet en werd door de tijdstraf van tien seconden als vijfde geklasseerd.

Bron: Belga