Schalke wint Duitse topper tegen Dortmund, Batshuayi valt geblesseerd uit

door
Belga
Leestijd 1 min.

Schalke 04 heeft vandaag op de dertigste speeldag in de Duitse Bundesliga de altijd beladen Revierderby tegen Borussia Dortmund gewonnen met 2-0. Dortmund-aanvaller Michy Batshuayi werd in de slotminuten van het veld gedragen met een blessure. Evgen Konoplyanka (50.) en Naldo (82.) scoorden de doelpunten. Bij de bezoekers uit Dortmund stond Michy Batshuayi de hele wedstrijd op het veld, maar de Rode Duivel kon zijn stempel niet drukken op het streekduel. "Batsman" viel in de slotminuten geblesseerd uit na een tackle van Stambouli en moest op een draagberrie worden afgevoerd. Er lijkt sprake van een enkelblessure.

Bayern München is kampioen sinds vorig weekend, maar Schalke 04 doet wel een gooi naar de tweede plaats. Met nog vier speeldagen te gaan telt Schalke 04 55 punten, ofwel 4 meer dan Bayer Leverkusen en Dortmund (51 punten).

In Schotland waren alle ogen gericht op de Old Firm, de stadsderby tussen Rangers en Celtic Glasgow. Celtic plaatste zich na een 4-0 zege tegen de aartsrivaal voor de finale van de FA Cup. Op Hampden Park stond Celtic aan de rust al 2-0 voor. Na de pauze moesten de Rangers met tien voort na rood voor Mccrorie, Celtic profiteerde optimaal. De club van Rode Duivel Dedryck Boyata, die 90 minuten afwerkte, won 154 van de onderlinge confrontaties. Rangers zette 159 Old Firms naar zijn hand, 99 keer eindigde het stadsduel onbeslist. In de finale van 19 mei neemt titelverdediger Celtic het op 19 mei op tegen Motherwell.

bron: Belga