Premier League - Spelers van Manchester City vieren via sociale kanalen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dankzij een verrassende uitschuiver van Manchester United tegen rode lantaarn West Bromwich Albion, mocht Manchester City zondag de vijfde landstitel uit de clubgeschiedenis vieren. Daags nadat de Citizens met 3-1 hadden gewonnen van Tottenham, trokken de spelers massaal de sociale media op om elkaar te feliciteren. "Wat een fantastisch gevoel", reageerde aanvoerder Vincent Kompany. Niet op of rond een voetbalterrein, maar thuis. Daar vierden de spelers van Manchester City de Engelse landstitel. Dat er bij City geen rekening werd gehouden met een titelfeestje bewijst coach Pep Guardiola. Hij stond op de golfbaan toen de partij op Old Trafford afgefloten werd. United verloor met 0-1 door een doelpunt van Jay Rodrigues.

Manchester City verspreidde snel een filmpje met daarin een hoofdrol voor aanvoerder en Rode Duivel Vincent Kompany. "The Prince" keek samen met zijn vrouw, kinderen en schoonouders naar de wedstrijd van rivaal United. Na het laatste fluitsignaal barstte het feestje ten huize Kompany helemaal los. De Rode Duivel kreeg onder meer felicitaties van zijn schoonvader, een fan van Manchester United.

Kompany belde ook collega-Rode Duivel en draaischijf Kevin De Bruyne op voor een eerste reactie. "We verwachten alle fans zaterdag (voor de thuiswedstrijd tegen Swansea). Dan vieren we dit allemaal samen", reageerde KDB, die met 11 doelpunten en 20 assists een enorm aandeel had in de Engelse titel. Kompany kreeg ook nog verdediger Kyle Walker aan de lijn. De Kompany's en de Walkers zongen samen overwinningsliederen.

"Ik had een voorgevoel toen ik deze ochtend opstond. Wat een fantastisch gevoel", reageerde Kompany, die na 2012 en 2014 een derde landstitel viert met City. "Ik ben nu al benieuwd hoe we volgend seizoen hierop reageren. Het is me nog niet gelukt om een titel te verlengen. Pep Guardiola is een geweldige coach. Hij heeft de gave om al het potentieel uit een speler te halen. Iedereen die onder hem speelt, zal succes kennen."

.

bron: Belga