Jupiler Pro League - Geen winnaar in Oostende-STVV

Oostende en STVV hebben het Belgische voetbalweekend zondagavond afgesloten met een billijk gelijkspel. In het Albertpark eindigde de wedstrijd van de derde speeldag in play-off 2 B op 2-2. KV Oostende ging voor eigen publiek op zoek naar de eerste zege in de play-offs. Aan de rust zag het er uitstekend uit voor de mannen van Adnan Custovic. Ondanks het betere begin van STVV, brak Richairo Zivkovic (29.) de ban. Op slag van rust bekroonde de Nederlander zijn sterke eerste helft met een tweede doelpunt. KVO ging met een verdiende 2-0 voorsprong rusten.

Na de pauze ging de kustploeg door op het elan, maar Aleksandr Bjelica en Zivkovic vergaten te scoren. Op het uur nam STVV de controle over en dat resulteerde snel in de aansluitingstreffer. Het schot van Alexis De Sart (65.) belandde via Nicolas Lombaerts en de paal tegen de touwen. Jordan Botaka (85.) sleepte in de slotminuten nog een punt in de wacht en via invaller Samy Bourard en Steven De Petter kregen de Kanaries nog kansen op de 2-3.

Met een punt schiet geen van beide ploegen veel op in play-off 2B. Met 4 punten is STVV tweede, na Sporting Lokeren (7 ptn). Antwerp heeft net als de Truienaars 4 punten, daarna volgen KV Oostende (3), Beerschot Wilrijk (2) en Eupen (2).