Bayern München-Real Madrid en Liverpool-AS Roma in halve finales Champions League

Bayern München-Real Madrid en Liverpool-AS Roma in halve finales Champions League

Tweevoudig titelverdediger Real Madrid kijkt Bayern München in de ogen in de halve finales van de Champions League voetbal. Het Liverpool van Simon Mignolet botst op het AS Roma van Radja Nainggolan, twee teams die het verrassend tot bij de laatste vier schopten. Dat heeft de loting van vanmiddag op de hoofdzetel van de Europese Voetbalbond in het Zwitserse Nyon uitgewezen. Real Madrid plaatste zich woensdag met erg veel moeite ten koste van Juventus voor de halve finales van het kampioenenbal. Na de 0-3 overwinning van Real in Turijn leken de halve finales mijlenver weg voor Juventus. Maar de Oude Dame leek verlengingen uit de brand te slepen. In een regelrechte thriller kreeg de Koninklijke diep in de blessuretijd een strafschop. Ronaldo faalde niet en schoot Real naar de halve finales.

In de eigen Allianz Arena kwam Bayern woensdag niet meer in de problemen tegen Sevilla voor een halvefinaleticket. De Rekordmeister speelde 0-0 gelijk tegen de Spanjaarden. De Duitse landskampioen had de heenmatch met 1-2 gewonnen.

Dinsdag zorgde AS Roma voor een enorme stunt tegen Barcelona. Nainggolan en co. trokken in het Stadio Olimpico met 3-0 aan het langste eind en haalden zo een 4-1 nederlaag op.

Liverpool pakte in de kwartfinales de scalp van Manchester City. Na de heenmatch (3-0) ging Manchester City ook in de terugwedstrijd onderuit: 1-2.

De halve finales worden op 24 en 25 april (heen) en 1 en 2 mei (terug) afgewerkt. De finale vindt op 26 mei plaats in het Olympisch Stadion van Kiev. Bayern München en Liverpool spelen eerst thuis.

bron: Belga