Rode Duivels klimmen naar derde plaats op FIFA-ranking

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Rode Duivels stijgen vijfde van de vijfde naar de derde plaats op de nieuwe FIFA-ranking. Sinds de publicatie van de vorige ranglijst, op 15 maart, kwam België een keer in actie. In een oefeninterland in het Koning Boudewijnstadion versloegen de troepen van Roberto Martinez Saoedi-Arabië met 4-0. Op de ranking wippen de Duivels over Europees kampioen Portugal en Argentinië.

Helemaal bovenaan de FIFA-ranking behoudt wereldkampioen Duitsland de eerste plek met 1.533 punten voor Brazilië (1.384 punten). België is derde met 1.346 punten voor Portugal (1.306 punten) en Argentinië (1.254 punten). Zwitserland (6e) en Frankrijk (7e) winnen allebei twee plaatsen en wippen over Spanje (8e). Chili (+1) is negende, Polen (dat vier plaatsen inlevert) sluit de top tien.

Twee van de drie WK-tegenstanders van de Rode Duivels doen een goeie zaak. Engeland klimt drie plaatsen naar nummer 13 en staat daarmee net voor Tunesië. Dankzij overwinningen tegen Costa Rica en Iran wippen de Afrikanen van 23 naar 14. Panama zakt twee posities en is 55e.

Op zaterdag 2 juni spelen de Rode Duivels hun volgende oefeninterland tegen Europees kampioen Portugal. Daarna volgen nog vriendschappelijke duels tegen Egypte (6 juni) en Costa Rica (11 juni) alvorens op maandag 18 juni de eerste WK-wedstrijd tegen Panama wacht.

De volgende FIFA-ranking wordt bekendgemaakt op 17 mei.

bron: Belga