Mertens en Flipkens gaan door in dubbelspel op WTA Lugano

Mertens en Flipkens gaan door in dubbelspel op WTA Lugano
Mertens en Flipkens gaan door in dubbelspel op WTA Lugano

Elise Mertens en Kirsten Flipkens hebben zich vandaag geplaatst voor de tweede ronde (de kwartfinales) van het dubbelspel op het WTA-toernooi in het Zwitserse Lugano (gravel/250.000 dollar). Het Belgische duo, dat het eerste reekshoofd vormt in het dubbelspel, klopte de Russische tandem Natela Dzalamidze/Veronika Kudermetova. Na anderhalf uur tennis wonnen Mertens en Flipkens in een supertiebreak (6-4, 4-6 en 10/1). In de kwartfinales wacht een duel tegen de winnaars van de confrontatie tussen het Zwitserse paar Viktorija Golubic/Jil Belen Teichmann en het Georgisch-Nederlandse duo Oksana Kalashnikova/Arantxa Rus.

Mertens en Flipkens zijn de enige Belgische vrouwen nog actief in het dubbelspel in Lugano. Gisteren verloor Alison Van Uytvanck, aan de zijde van de Luxemburgse Mandy Minella, haar eerste ronde tegen de Pools-Amerikaanse tandem Alicja Rosolska/Abigail Spears, het tweede reekshoofd, in twee sets (6-3 en 7-6 (7/2)).

In het enkelspel staan Elise Mertens (WTA 20), het tweede reekshoofd, Alison Van Uytvanck (WTA 51), het negende reekshoofd, en Kirsten Flipkens (WTA 74) allen in de tweede ronde. Flipkens werkte eerder donderdag het slot van haar partij tegen de Duitse Carina Witthöft (WTA 57) nog af. Van Uytvanck treft later op de dag de Italiaanse Camila Giorgi (WTA 59). Mertens en Flipkens spelen vrijdag tegen respectievelijk de Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA 52) en de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich (WTA 49).

Bron: Belga