Crevits vindt timing van N-VA-kritiek op M-decreet “op zijn zachtst gezegd vreemd”

Crevits vindt timing van N-VA-kritiek op M-decreet "op zijn zachtst gezegd vreemd"

Vlaams onderwijsminister Hilde Crevits vindt de kritiek van regeringspartner N-VA op het M-decreet “op zijn zachtst gezegd wat vreemd”. Dat zei de CD&V-vice vandaag in De Ochtend. N-VA-parlementslid Koen Daniëls zegt in de kranten dat het decreet bijgestuurd moet worden, maar dat is weken geleden al beslist binnen de Vlaamse regering, zegt Crevits. N-VA-onderwijsspecialist Koen Daniëls vraagt vandaag in De Morgen en Het Laatste Nieuws een forse bijsturing van het M-decreet. Zo moeten leerlingen met zware gedragsproblemen bijvoorbeeld sneller terechtkunnen in het buitengewoon onderwijs, om de stijgende werkdruk in de klas aan te pakken.

Minister Crevits reageert verrast op die “uithaal”, zei ze vandaag op Radio 1. “De mogelijkheid om kinderen met zware gedragsproblemen les te laten volgen in het buitengewoon onderwijs moeten we inderdaad uitbreiden. Ik plan daar al een beslissing over en we hebben een aantal weken geleden binnen de Vlaamse regering al beslist om het M-decreet bij te sturen”, luidt het. “Daarom vind ik de timing op zijn zachtst gezegd wat vreemd. We zijn al samen aan het werk om dat bij te sturen.”

Voor de zomer moet de minister een actieplan voor het basisonderwijs op tafel leggen. Daarin moet niet alleen een bijsturing van het M-decreet zitten, maar ook een betere financiering van het basisonderwijs, maakt Crevits zich sterk. “De historische ongelijkheid in de financiering van kleuter- en basisonderwijs moeten we nu eindelijk aanpakken. Er moet meer geld komen voor onderwijs tout court.”

bron: Belga