Tiesj Benoot: "Komende wedstrijden liggen mij nog beter"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Lotto Soudal vaardigde twee renners af naar de, zeer ingetogen door het overlijden van Michael Goolaerts vorige zondag in Parijs-Roubaix, podiumhuldiging van de 58e Brabantse Pijl. Tim Wellens won en Tiesj Benoot moest enkel de Italiaan Sonny Colbrelli voor laten gaan. Benoot kaapte zo voor de tweede opeenvolgende keer de derde plaats weg op de Brusselsesteenweg in Overijse. "Tactisch gezien hebben wij als ploeg de perfecte wedstrijd gereden. Tosh Van der Sande zat mee in de vlucht en dan waren er nog Jelle Vanendert, Maxime Monfort, Tim Wellens en ikzelf. Daarvoor hadden Remy Mertz en Tomasz Marczynski al heel wat werk gedaan door de vaart in het peloton te houden", verduidelijkte Tiesj Benoot.

"We waren ook het eerste team dat op jacht ging naar de vroege vlucht met zeven. In de plaatselijke ronden was Tosh in de aanval getrokken zodat wij opnieuw in een zetel zaten. De manier waarop Tim Wellens in volle finale weg reed van de rest was zeer verbluffend. Ik kon nog wedijveren voor de tweede plaats maar moest me enkel gewonnen geven voor Colbrelli."

Tiesj Benoot heeft er andermaal een hoogtestage opzitten en keerde pas maandagavond terug naar België. "Ik verwacht veel resultaat van die stage", legde Benoot uit. "Dat was al het geval tijdens de Strade Bianche. Ik hoop dat dit ook zo zal zijn in de Amstel Gold Race, Waalse Pijl of Luik-Bastenaken-Luik. Natuurlijk zal het deelnemersveld in die wedstrijden kwalitatief wel een pak hoger liggen, maar die koersen zijn ook net wel iets lastiger waardoor ze mij beter liggen."

Na zijn overwinning vorig jaar eindigde Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) dit jaar als tweede. "Ik wist dat de mannen van Lotto Soudal de lastigste klanten voor de zege zouden zijn vandaag. Dat is ook zo gebleken", meldde Colbrelli na afloop.. "In de plaatselijke ronden hebben zij de wedstrijd naar hen toegetrokken. Mijn team probeerde nog wel te storen, leverde bakken werk, maar slaagde er niet in om de bewegingen van Lotto Soudal te ontwrichten. Tegen de demarrage van Tim Wellens was niets te doen. Hij flitste ineens weg. We probeerden nog naar zijn wiel te rijden, maar daar slaagden wij niet in. Wellens is dan ook de verdiende winnaar."

bron: Belga