Licentiecommissie keurt dossiers van alle eersteklassers goed

door
Belga
Leestijd 1 min.

Alle clubs die volgend seizoen in de Jupiler Pro League aantreden, kregen hun licentie voor 1A. Dat bevestigde de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) aan het persagentschap Belga. Niet alleen de zestien huidige clubs, maar ook promovendus Cercle Brugge voldoet helemaal aan de licentievoorwaarden. De vooraf geanticipeerde problemen na het vertrek van Marc Coucke bij KV Oostende om als voorzitter van RSC Anderlecht verder te gaan, bleken dus uit de lucht gegrepen. Ook de overname van Moeskroen door Thaise investeerders leverde de Henegouwers geen problemen op.

Moeskroen kreeg als enige club geen Europese licentie. Met 6 op 6 in play-off 2 blijven 'les Hurlus' nochtans in de running voor een Europees ticket. Alle andere clubs mogen wel Europees voetbal spelen, al moeten sommigen daarvoor eventueel uitwijken naar een ander stadion. STVV en Eupen moeten naar Sclessin in Luik, Antwerp speelt Europees in het Koning Boudewijnstadion en Waasland-Beveren kreeg toestemming om in het stadion van Zulte Waregem te voetballen. Het is echter heel onwaarschijnlijk dat dit viertal via play-off 2 nog een Europees ticket kan bemachtigen.

Degradant KV Mechelen kreeg bovenop een 1A- en 1B-licentie ook een Europese licentie en zou in Leuven moeten spelen, maar voor Malinwa is het onmogelijk om voor volgend seizoen een Europees ticket te bemachtigen.

bron: Belga