Nick Nuyens: “Enorme klap waar je je onmogelijk op voor kan bereiden”

Nick Nuyens: "Enorme klap waar je je onmogelijk op voor kan bereiden"

“Dit zijn de meest moeilijke omstandigheden die een ploeg mee kan maken”, opende ploegleider Nick Nuyens vandaag in Aarschot op een persbijeenkomst van Veranda’s Willems-Crelan naar aanleiding van het overlijden van Michael Goolaerts. “Het is een enorme klap, iets waar je je onmogelijk op kan voorbereiden.” “Met het team hebben we geprobeerd die klap toch zo goed als het enigszins kan op te vangen. We hebben veel met elkaar gepraat en dat bleek ook de beste remedie. Daar was ook psychologische begeleiding bij. Sommige jongens vertelden al meer dan andere. Iedereen verwerkt het op zijn manier. Het groepsgesprek heeft alleszins iedereen deugd gedaan.”

“De familie van Michael wou ook met ons praten en dat is dan ook gebeurd”, vertelt Goolaerts’ manager Jef Van Den Bosch. “Ook voor hen was dat heel belangrijk in het verwerkingsproces.”

Nuyens zat zelf in de volgwagen toen Goolaerts afgelopen zondag op de kasseien van Parijs-Roubaix een hartstilstand kreeg. “Als je bij een valpartij komt, hoop je altijd op het beste. Je wil je renner zo snel mogelijk weer op de fiets zien. Maar toen we bij Goolaerts kwamen, was het meteen duidelijk dat het ernstig was. De dokters waren al bij hem, hij was in goede handen. Zelf kan je dan niets doen.”

“Je moet door, maar een manier om dit op te vangen is er niet. Het komt allemaal maar op je af. Gelukkig hebben we wel veel steun aan elkaar. Iedereen is er voor iedereen.”

De familie van Goolaerts liet weten dat de begrafenisplechtigheid zal plaatsvinden in Hallaar, deelgemeente van Heist-op-den-Berg. Een datum is er nog niet.

bron: Belga