Porsche van Yassine El Ghanassy opnieuw verbeurd verklaard

Porsche van Yassine El Ghanassy opnieuw verbeurd verklaard

De Brugse politierechter heeft profvoetballer Yassine El Ghanassy (27) bij verstek veroordeeld tot een geldboete van 10.240 euro en twaalf maanden rijverbod. Zijn Porsche 911 Carrera bleek niet verzekerd toen hij betrapt werd op een busstrook in Oostende. Het voertuig werd verbeurd verklaard. Op 19 mei 2017 zag de politie hoe El Ghanassy met zijn wagen op een busstrook reed. De Porsche 911 Carrera bleek niet verzekerd. Bovendien mocht de toenmalige speler van KV Oostende op dat moment helemaal niet met de auto rijden. Na een vorige veroordeling voor de Brusselse politierechtbank moest hij immers nog zijn rijexamens opnieuw afleggen.

De politierechter veroordeelde El Ghanassy in totaal tot een geldboete van 10.240 euro en een rijverbod van twaalf maanden. Om zijn rijbewijs terug te krijgen zal hij beide rijexamens opnieuw moeten afleggen. Daarnaast zal hij ook moeten slagen voor medische en psychologische proeven.

De flankaanvaller van FC Nantes werd in totaal al zestien keer veroordeeld door de politierechtbank. Bij één van de vorige veroordelingen werd zijn Porsche al verbeurd verklaard maar die beslissing werd na verzet nog teruggedraaid. Op 7 maart kreeg El Ghanassy zelfs zes maanden gevangenisstraf opgelegd voor het rijden zonder rijbewijs.

bron: Belga