Fabio Capello zal nooit meer op trainersbank zitten

door
Belga
Leestijd 2 min.

Fabio Capello heeft een punt geplaatst achter zijn trainersloopbaan. De 71-jarige Italiaan stapte eind vorige maand op bij het Chinese Jiangsu Suning. Hij wil voortaan alleen nog als tv-analist aan de slag.

Capello werd genoemd als nieuwe bondscoach van Italië maar die functie laat hij aan zich voorbijgaan. "Ik heb al ervaring opgedaan met de nationale elftallen van Engeland en Rusland. Ik wilde graag nog één keer een club trainen, en Jiangsu was mijn laatste job in het voetbal", vertelde hij vandaag op de Italiaanse radio. "Ik heb alles gedaan wat ik wilde. Ik kijk er met veel plezier op terug en nu haal ik voldoening uit het geven van commentaar. Het is een positie waarin je altijd wint."

De Italiaanse bond duidde Luigi Di Biagio als interimcoach aan na het mislopen van het WK onder Gian Piero Ventura. Vermoedelijk in mei wordt de naam van de nieuwe bondscoach bekendgemaakt. Capello werd genoemd als kanshebber, net als Roberto Mancini en Antonio Conte. Capello kende een mooie carrière als middenvelder bij Spal, Roma, Juventus en AC Milan. Hij speelde 32 keer voor zijn land.

De Italiaan begon in 1982 als jeugdtrainer bij Milan. Hij zou de Rossoneri drie keer trainen, goed voor in totaal vijf landstitels en Champions Leaguewinst in 1994. Capello was ook trainer bij Real Madrid (twee titels), Roma (een titel) en Juventus (twee titels), alvorens hij bondscoach werd van Engeland (2007-2012) en Rusland (2012-2015). Vorige maand diende hij zijn ontslag in bij Jiangsu, waar hij in juni 2017 had getekend.

bron: Belga