Audi Hockey League - Racing smeert Watducks derde nederlaag aan, Dragons profiteert niet

Competitieleider Waterloo Ducks heeft zondag de topper van de achttiende speeldag in de Belgische hockeycompetitie tegen Racing verloren met 2-6. Dragons kon mits een zege tegen Braxgata de leiding overnemen van Watducks, maar de Antwerpse derby eindigde op een 2-2 gelijkspel. Watducks kwam voor eigen publiek nochtans 2-0 voor in het eerste kwart, maar de "Ukkelse Ratten" zetten de scheve situatie nog voor de rust recht (2-3). Na de pauze dikten Tommy Willems, Cédric Charlier en Tom Boon (met z'n tweede) de score verder aan tot 2-6.

Ondanks de nederlaag blijven de Watducks aan de leiding in de stand, Dragons liet de leidersplaats voor eigen publiek liggen. De derby tegen Braxgata eindigde op 2-2. Dragons heeft zo, net als Waterloo 42 punten, maar de Watducks hebben een beter doelpuntensaldo. Met nog vijf speeldagen te gaan wordt de strijd voor het ticket voor de Euro Hockey League, voorbehouden voor de leider na de reguliere competitie, ongemeen spannend.

Léopold profiteerde van het puntenverlies van Watducks en Dragons door met 3-1 te winnen van Daring. De Brusselaars knabbelen aan de voorsprong van de leiders en bezetten met 36 punten de derde plaats voor Racing (33 ptn). Ook Gantoise (31 ptn) blijft dankzij een 2-4 overwinning bij Orée in de running voor de Final Four van de play-offs. Volgende week verdedigt Racing zijn vierde plaats in Gent.

Onderaan het klassement ging Pingouin met 0-1 onderuit tegen Herakles. Leuven lijkt na een 1-2 nederlaag tegen Beerschot op de degradatie af te stevenen.