Weerbericht – Zonnig en warm weekend

We krijgen zaterdag vaak zonnig weer met hoge wolkensluiers. Over het westen zijn er soms meer wolken, maar blijft het droog. Het is warm voor de tijd van het jaar met maxima van 16 graden in de Hoge Ardennen, rond 20 graden in het centrum tot 21 of mogelijk 22 graden in de Kempen. Er waait een matige zuidelijke wind, zegt het KMI. Zaterdagavond en volgende nacht blijft het droog met opklaringen en wolken. Op het einde van de nacht wordt het over het westen van het land mogelijk nevelig en zwaarbewolkt met eventueel wat regen. De minima schommelen van 6 graden in de Hoge Venen tot 11 of 12 graden in Vlaanderen. De wind is zwak of matig uit het zuiden, krimpend naar zuidoost. In het westen is de wind zwak en veranderlijk.
Zondag blijft het op de meeste plaatsen droog met zon en wolkenvelden. In het westen van het land valt er ’s ochtends mogelijk eerst wat regen. In de kuststreek kan het nevelig worden. In het binnenland wordt het warm met maxima van 19 tot 23 graden. Aan zee schommelen de maxima maar rond 13 graden door zeebrieseffecten. De wind waait in het binnenland meestal zwak uit zuid tot zuidoost.
Maandag is het wisselend tot zwaarbewolkt en begint de dag droog. In de loop van de namiddag ontwikkelen er zich buien vanaf de Franse grens. In het binnenland blijft het warm met maxima van 17 tot 22 graden. Aan zee wordt het door een matige zeebries waarschijnlijk niet warmer dan 13 graden.
Dinsdag valt er in de ochtend mogelijk wat lichte regen in het uiterste westen van het land. Nadien is het overal droog en gedeeltelijk bewolkt. De maxima liggen tussen 15 en 19 graden bij een matige zuidelijke wind.
Woensdag wordt het wisselvalliger met soms buien, in de namiddag mogelijk met donder. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden bij een matige oosten- tot noordoostenwind.

bron: Belga