Spaanse ex-koning Juan Carlos met succes aan de knie geopereerd

Spaanse ex-koning Juan Carlos met succes aan de knie geopereerd

De vroegere Spaanse koning Juan Carlos is met succes aan de knie geopereerd. De 80-jarige vader van Felipe VI kreeg zaterdag een prothese in de rechterknie. Dat meldden de media onder aanhaling van de behandelende artsen. De ingreep duurde anderhalf uur en is “geheel bevredigend” verlopen, klinkt het. Na de operatie moet Juan Carlos de nacht van zaterdag op zondag nog op de intensieve zorgafdeling van het ziekenhuis Sanitas de La Moraleja in het noorden van Madrid doorbrengen. Na een herstelfase zal Juan Carlos “over meer beweeglijkheid en stabiliteit” beschikken.
Het gaat om de eerste heelkundige ingreep die de gewezen koning sinds viereneenhalf jaar moest ondergaan. Eerder werd hij tussen mei 2010 en november 2013 negen maal geopereerd, meer bepaald aan de linkerheup en aan de tussenwervels. De nu vervangen knieprothese werd in juni 2011 aangebracht.
Juan Carlos was bijna 40 jaar lang -van november 1975 tot juni 2014 – koning en dus staatshoofd van Spanje. Ook na de troonsafstand aan zijn zoon mag hij levenslang de titel ‘rey’ (koning) dragen.

bron: Belga