Politie zoekt nog twee mededaders van aanslag in Münster

Politie zoekt nog twee mededaders van aanslag in Münster
Politie zoekt nog twee mededaders van aanslag in Münster

De politie van het Duitse Münster, waar verschillende mensen afgelopen namiddag om het leven kwamen toen een bestelwagen inreed op een terras, zou nog op zoek zijn naar twee daders. Dat bericht de Rheinische Post op gezag van goed ingelichte politiebronnen. De bestuurder van de bestelwagen zou zichzelf om het leven gebracht hebben. De politie heeft helikopters ingezet en zou ook op zoek zijn naar explosieven. Er zou volgens de politie ook een 30-tal mensen gewond geraakt zijn. Volgens de krant Der Spiegel gaan de autoriteiten uit van een aanslag.

De politie van Münster laat via Twitter weten dat er sprake is van doden en gewonden en roept de bevolking op om de ruime omgeving rond de plaats van het voorval te verlaten of te vermijden.

Hoeveel mensen precies om het leven kwamen bij de aanslag is nog onduidelijk. De “Westfälischen Nachrichten” maken gewag van drie doden, onder wie de bestuurder van de bestelwagen.

De Kiepenkerl is een toeristische plaats in de historische binnenstad van Münster met haar vele kleine steegjes. Bij goed weer zijn er vaak veel mensen buiten.

Bron: Belga