Parijs-Roubaix - Greg Van Avermaet is blij dat hij eindelijk zon ziet

door
Belga
Leestijd 2 min.

Greg Van Avermaet toonde zich zaterdag optimistisch bij de ploegvoorstelling van BMC in Compiègne. "Ik ben blij dat de zon eindelijk weer schijnt", zei hij. "Dat speelt zeker in mijn voordeel." Greg Van Avermaet is titelverdediger in Parijs-Roubaix en heeft dus bijzonder goede herinneringen aan vorig jaar. "Die zege kwam een beetje onverwacht", blikte hij nog even terug. "Omdat ik altijd vond en nog altijd vind dat Roubaix me minder goed ligt dan die andere klassiekers. Toen ik dan vorig jaar won, was dat echt wel enorm. Eindelijk had ik ook een monument beet, mijn familie was op de Velodroom, dat was echt een mooie dag."

Van Avermaet won dit seizoen enkel een rit in de Ronde van Oman en heeft in tegenstelling tot vorig jaar niet al drie grote wedstrijden op zijn palmares (in 2017 won hij Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem). "Het is niet dat het van moeten is zondag", vindt hij. "Ik rijd ook nog de Amstel Gold Race. Al geef ik toe: ik wil voel me goed en ik wil me wel bewijzen en graag de overwinning pakken."

Het was warm in Compiègne, 21 graden en ook zondag wordt goed weer voorspeld. Mogelijk een buitje vlak voor of tijdens de beginfase, maar nog altijd warm. "Ik ben echt blij dat ik de zon terug zie. De voorbije weken waren de weersomstandigheden niet in mijn voordeel. Het was echt lastig koersen en daardoor miste ik misschien de punch die ik andere jaren wel had. Zo'n weertje levert me gewoon een beter gevoel in de benen op en dat zal me helpen om net iets frisser te zijn in de finale."

Ook Van Avermaet zag de voorbije weken de dominantie van Quick-Step Floors "Ze beleven een uitzonderlijk jaar en hebben zondag zeker de sleutel in handen, maar we mogen ons niet vooraf gewonnen geven. Ik ga proberen om ze te volgen, dan moeten zij van mij af geraken, want in een sprint ben ik toch nog net iets sneller dan hen."

.

bron: Belga