Davis Cup - Duitsland wint dubbelspel en zet Spanje onder druk

door
Belga
Leestijd 1 min.

Duitsland heeft na het dubbelspel van zaterdag in de kwartfinales van de Davis Cup een 2-1 voorsprong tegen Spanje beet. De Duitsers Jan-Lennard Struff en Tim Puetz versloegen de Spanjaarden Marc Lopez en Feliciano Lopez in een vijfsetter. Na maar liefst vier uur en veertig minuten eindigde de partij op 6-3, 6-4, 3-6, 6-7 (4/7) en 7-5.

Alexander Zverev (ATP 4) bezorgde Duitsland vrijdag op het gravel in Valencia de voorsprong met winst tegen David Ferrer (ATP 33). De partij eindigde op 6-4, 6-2 en 6-2. Nadien hing Rafael Nadal de bordjes op gelijke hoogte. De nummer 1 van de wereld klopte Philipp Kohlschreiber (ATP 34) eenvoudig in 6-2, 6-2 en 6-3.

Zondag volgen de twee afsluitende enkelspelen. Eerst de kraker tussen Nadal en Zverev en nadien Ferrer tegen Kohlschreiber. De winnaar van het duel neemt het in de halve finales op tegen Frankrijk of Italië. Frankrijk leidt met 2-1.

Kazachstan treft in de andere kwartfinale Kroatië. Een gedecimeerd België, zonder David Goffin en Steve Darcis, moet in Nashville tegen de Verenigde Staten aan de bak. De VS leidt na twee enkelspelen met 2-0.

bron: Belga