Meer dan 16.000 wielerliefhebbers nemen de bus naar de Ronde van Vlaanderen

Meer dan 16.000 wielerliefhebbers nemen de bus naar de Ronde van Vlaanderen

Meer dan 16.000 wielerliefhebbers hebben zondag gebruikgemaakt van pendelbussen van De Lijn om naar de Ronde van Vlaanderen te gaan kijken. Dat meldt De Lijn Oost-Vlaanderen in een communiqué. In totaal namen 16.265 wielerfans de bus naar de Vlaamse Ardennen om hun plaats langs het parcours in te nemen. Voor het derde jaar op rij lag dat aantal boven de 16.000 reizigers. De gratis pendelbussen vertrokken vanaf pendelparkings naar het parcours van Vlaanderens Mooiste.

Dirk Busschaert, directeur De Lijn Oost-Vlaanderen: “Onze chauffeurs en controleurs hebben opnieuw alles in het werk gesteld om de vele wielerliefhebbers een zorgeloze dag te bezorgen. Zij brachten de toeschouwers vlot en veilig naar het parcours. De sfeer op de bussen was zoals de Ronde zelf: fantastisch. De pendelbussen kenden opnieuw een groot succes.”

Er reden achttien pendelbussen op vier trajecten van en naar de aankomstzone en de grote publiekszones in Ruien, Ronse en aan de Oude Kwaremont. De eerste bussen vertrokken ’s morgens om 9.30 uur, de laatste terugrit vatte aan om 19.30 uur.

bron: Belga