Alaphilippe schenkt Quick-Step Floors 23e zege

Alaphilippe schenkt Quick-Step Floors 23e zege
Alaphilippe schenkt Quick-Step Floors 23e zege

Julian Alaphilippe heeft zijn tweede ritzege beet in de Ronde van het Baskenland. De Fransman verwees net zoals gisteren Primoz Roglic naar de tweede plaats. Alaphilippe ontsnapte in de slotfase op de laatste klim. Een tijdje was hij alleen op pad, maar uiteindelijk sloten Gorka Izagirre, Mikel Landa en Primoz Roglic nog aan. Ze hielden stand tot op de top en in de afdaling keerde een groepje met de andere favorieten niet meer terug.

Alaphilippe plaatste zich achteraan het kwartet en sprintte slim naar de zege op het laatste knikje. “Ongelooflijk”, sprak hij meteen na afloop. “Ik was al ontzettend blij met de zege van maandag en de leiderstrui en nu win ik nogmaals, in die gele trui. Dat maakt het nog specialer.”“Dit is een lastige wedstrijd en vandaag voelde ik de inspanning van gisteren in de benen. Toch win ik hier en daar ben ik blij om. Of ik deze leiderstrui kan houden? Dat weet ik niet. Ik wil gewoon genieten van deze twee overwinningen, die trui zo lang mogelijk verdedigen. Maar tegelijkertijd besef ik ook dat er nog zware etappes op het programma staan.”

Al kan de Fransman mogelijk de etappe van woensdag wel overleven, want dat is er een waarin de sprinters wellicht hun kans kunnen gaan.

Bron: Belga