Elise Mertens staat opnieuw in top 20 van WTA-ranking

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens stijgt vandaag een plaats, naar nummer 20, op de nieuwe wereldranglijst in het vrouwentennis. Ze evenaart daarmee haar hoogste ranking. De Limburgse profiteert van het grote verlies van de Britse Johanna Konta, die van 14 naar 22 tuimelt. Konta was op het Miami Open titelverdedigster maar sneuvelde dit jaar in de achtste finales tegen Venus Williams. Op weg naar de vierde ronde had ze wel Kirsten Flipkens en Elise Mertens uit het toernooi gekegeld.

Mertens stond voor het eerst op de hoofdtabel in Miami. Ze was als reekshoofd bye in de openingsronde en zette daarna de bescheiden Bernarda Pera opzij. Konta bleek vervolgens een maatje te groot (6-2, 6-1).

De 22-jarige Mertens haalde voor het eerst de top twintig eind januari, nadat ze op de Australian Open had gestunt met een plaats in de halve finales.

Alison Van Uytvanck behoudt vandaag de 51e positie, Kirsten Flipkens zakt vier plaatsen naar nummer 75. Lager op de ranking volgen Yanina Wickmayer (106e, +3), Ysaline Bonaventure (135e, +2) en Maryna Zanevska (166e, -6).

Aan de top zijn er geen verschuivingen. De Roemeense Simona Halep blijft het klassement aanvoeren voor de Deense Caroline Wozniacki en de Spaanse Garbine Muguruza.

De Amerikaanse Sloane Stephens wordt voor haar toernooizege in Miami beloond met drie plaatsen winst en staat negende.

bron: Belga