1 april met robothonden voor politie, maaltijdlevering op trein en Pierlalaland

Op de eerste dag van april wordt er dit jaar met chocolade-eitjes gestrooid, maar ook de aprilvissen ontbreken niet op de afspraak. Hieronder een overzicht van enkele, al dan niet geslaagde 1 aprilgrappen. De federale politie gaat “viervoetige speurdroids”, of robotdrugshonden aankopen, zo klinkt het op de Facebookpagina van de politie. “Niet alleen geeft een drugsdroid aan waar de drugs zich bevinden, maar ook om welke middelen het gaat”, zo klinkt het. “De volgende generatie zal tevens de identiteitskaart van de arrestant kunnen inlezen en het proces-verbaal ter plaatse printen.”

Spoorwegmaatschappij NMBS grapt van haar kant op Twitter dat ze start met een eigen maaltijdleveringsdienst op de trein. De dienst, “Delitrain” genaamd, levert wel alleen maar koude gerechten. In de commentaren voegt de maatschappij toe dat er voor “Aprilse Sushi” speciale kortingen zijn.

De stad Gent kondigt dan weer aan dat er een pretpark komt in het sport- en recreatiedomein De Blaarmeersen. Het pretpark “Pierlalaland”, waarin ook plaats zal zijn voor een kleine zoo met exotische dieren, zou tegen 2020 klaar moeten zijn.

Ook tv-zender één heeft een aprilvis in petto. Hij laat op Facebook weten dat er in de tv-quiz “Blokken” een nieuw blokje komt, dat de vorm heeft van een haakje. “Het gaat puur om een experiment. We proberen te vissen naar wat ons publiek leuk vindt”, aldus de redactie.

De Franse krant La Libre Belgique meldt op zijn website dat er vervanging is gevonden voor het afgeschreven WK-lied van rapper Damso. De Rode Duivels hebben beslist zelf een WK-lied te maken en in te zingen.

bron: Belga