Jupiler Pro League - Eupen pakt in extremis punt tegen Beerschot Wilrijk

Beerschot Wilrijk heeft zaterdag in zijn eerste wedstrijd in Play-off IIb 2-2 gelijkgespeeld tegen Eupen. Drie weken na de gemiste promotie naar 1A legde Beerschot Wilrijk ei zo na een eersteklasser over de knie. Eupen, dat in extremis de degradatie ontliep, keek in de 17e minuut tegen een achterstand aan in het Kehrwegstadion. Met een afgeweken schot klopte Van Hyfte doelman Van Crombrugge. Op slag van rust raakte het schot van Florian Raspentino eveneens enkele benen op weg naar doel, ook doelman Romo had geen verhaal: 1-1.

Alexander Maes (83.) leek met een stevige kopstoot de bezoekers de drie punten te bezorgen. Maar in blessuretijd sleepte Luis Garcia (90.+2) met een mooie vrije trap nog een punt uit de brand voor Eupen.

Eerder op de avond klopte Lokeren STVV met 1-0 in Play-off IIb. Op paasmaandag speelt Antwerp gastheer voor KV Oostende.