Quick-Step is 20 jaar actief in profwielrennen en viert feest

door
Belga
Leestijd 2 min.

Quick-Step is twintig jaar sponsor in het profwielrennen. De West-Vlaamse parket-, laminaat- en luxevinylfabrikant vierde die mijlpaal in zijn hoofdkwartier in Wielsbeke met tal van ex-renners die het team successen hebben bezorgd. Onder anderen Tom Boonen, Johan Museeuw, Wilfried Peeters, Peter Van Petegem, Tom Steels, de Brit Mark Cavendish, de Spanjaarden Oscar Freire en Carlos Barredo en de Italianen Paolo Bettini en Andrea Tafi tekenden present. In 1999 werd de vloerafdeling van Unilin voor het eerst cosponsor van de befaamde Mapei-ploeg. Vier jaar later kwamen Patrick Lefevere en Frans De Cock, voormalig CEO van Unilin, tot een akkoord: Quick-Step werd hoofdsponsor. Dit zou negen jaar lang duren. Onder Marc Coucke (Omega Pharma en Etixx) werd Quick-Step opnieuw cosponsor, om in 2017 weer op de voorgrond te treden. De voorbije twintig jaar bleef Quick-Step een constante in het steeds veranderende WorldTour-peloton.

Dit seizoen prijkt de Belgische WorldTour-formatie al met twintig overwinningen. "Wat is het geheim achter ons succes? Goede renners selecteren en hen goed betalen", lachte Patrick Lefevere, de sterke man achter Quick-Step. "We hebben steeds een ongelooflijke teamspirit gecreëerd, zonder persoonlijkheid weg te nemen. Als je in dit team rijdt, weet je dat nu eens de ene en dan weer de andere zal winnen. We hebben nooit onze tactiek veranderd en velen zijn er jaloers op. Ik hoop dat dat altijd zo zal blijven."

"Twintig jaar is een lange periode in het wielrennen", zei Paul De Cock, huidig CEO van Unilin. "Wat ons heeft samengehouden? Ons waardensysteem. Bij Unilin houden we respect, uitmuntendheid, ondernemerschap en passie hoog in het vaandel. We willen de beste vloeren maken. Ook Patrick probeert met zijn renners de beste te zijn in zijn vakgebied."

bron: Belga