Els Ampe krijgt tweede plaats op tweetalige liberale lijst in stad Brussel

Els Ampe krijgt tweede plaats op tweetalige liberale lijst in stad Brussel

Huidig Brussels schepen van Mobiliteit, Openbare Werken en Nederlandstalige Aangelegenheden Els Ampe (Open Vld) krijgt op de MR Vld-lijst van de stad Brussel bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober de tweede plaats achter lijsttrekker Alain Courtois (MR). Het is de eerste keer dat een Nederlandstalige zo hoog op de tweetalige liberale lijst komt te staan, maakt Ampe bekend in een persbericht. Het partijbestuur van Open Vld besliste unaniem dat Els Ampe de tweede plaats moet bezetten op de lijst. “Voor het eerst in de geschiedenis van Open Vld staat een Open Vld’er op de tweede plaats van een tweetalige lijst. Els Ampe is een sterke kandidate”, zegt voorzitter Freddy Neyts van Open Vld Brussel.
Alain Courtois zal als kandidaat-burgemeester de lijst van de liberalen trekken. De namen die volgen na de tweede plaats van Els Ampe zijn nog niet bekend, maar zullen binnenkort voorgesteld worden.

Bij de vorige verkiezingen in 2012 trokken MR en Open Vld voor het eerst samen naar de kiezer. Toen bezette Ampe de vierde plaats op de tweetalige lijst, en met 1.607 voorkeurstemmen behaalde ze toen het beste resultaat van alle Nederlandstalige politici in de 19 Brusselse gemeenten.“Ik dank beide partijbesturen voor het vertrouwen”, reageert Ampe. “Ik ben ervan overtuigd dat ons liberale team Brussel blauw kleurt in 2018.”

bron: Belga