Rode Duivels – “Heb getoond dat ik er sta”

Rode Duivels - "Heb getoond dat ik er sta"

Bij de overwinning met 4-0 van de Rode Duivels in de oefeninterland tegen Saoedi-Arabië was Simon Mignolet dinsdagavond in doel de logische vervanger van de geblesseerde Thibaut Courtois. “Ik ben tevreden, en niet alleen over het resultaat”, zegt de keeper, die bij zijn club Liverpool dit jaar nog maar twee matchen speelde. “Na meerdere weken opnieuw 90 minuten spelen, heeft me goed gedaan.” Hoewel de Belgen weinig moeite hadden tegen de Saoedi-Arabiërs en Mignolet dan ook een relatief rustige match speelde, moest hij zich in het begin van de wedstrijd wel meteen mengen bij een trap van Fahad Al-Muwallad. “Ik heb getoond dat ik er sta en dat ik mijn werk doe”, zegt de doelman. “Het was niet de moeilijkste wedstrijd, maar ik moest wel aandachtig blijven.”
Ook Axel Witsel is tevreden na de overwinning. “Het was een goede vriendschappelijke wedstrijd. Het was belangrijk om ons niveau opnieuw te vinden en geen goals tegen te krijgen.”
De middenvelder zegt er “alles aan te zullen doen” om bij de definitieve selectie van 23 spelers te geraken voor het WK in Rusland. Zijn transfer naar het Chinese Tianjin Quanjian doet daar bij sommigen twijfels over rijzen. “Iedereen mag denken wat hij wil. Ik doe mijn werk. Ik zie het probleem niet.”

bron: Belga